Печени скалопини с уасаби пюре
Скалопини с картофено пюре по японски и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 порции сурови скалопини (само бялата част)
- 1 връзка зелени листа перила
- соев сос
- уасаби
- неосолено масло
- пресен лимон
- картофи, сметана, масло, бял пипер (за картофеното пюре)
Начин на приготвяне:
1. Първо пригответе картофеното пюре, като обелите и сварите картофите в подсолена вода до омекване. Отцедете ги и върнете в същия съд, за да използвате топлината му, която ще подсуши допълнително картофите. Намачкайте ги и добавете сметана, сол, пипер и масло. Разбъркайте до получаването на пухкаво пюре. Добавете около 1/4 ч.л. уасаби и оставете на топло до поднасяне.
2. Навийте на руло листата перила и ги нарежете на тънки ленти, като запазите няколко цели за украса.
3. Поръсете скалопините с овкусено брашно и ги запечете в сгорещен тиган на силен огън с малко масло и зехтин.
4. Сложете друг съд на средно-силен огън и добавете щедро количество масло. Когато започне да се пени, сложете нарязаните листа перила. Маслото трябва леко да покафенее. Свалете от котлона и добавете малко соев сос и лимонов сок. Овкусете, ако е необходимо. Може да извадите листата от маслото, преди да добавите соевия сос, за да запазят светло-зеления си цвят, иначе соевият сос ще ги оцвети в тъмно-зелено.
5. При поднасяне, сложете лист прясна перила в чиния, покрийте с картофено пюре и скалопини, а най-отгоре поръсете с хрупкавите листа перила в маслен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ