Регистрация

Медени свински пържоли с масло и чесън

Медени свински пържоли с масло и чесън
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1263

Свинско с мед и масло в чесново-оцетен сос. Рецепта за идеалните пържоли с мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 свински пържоли без кост около 600 г общо
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. чесън на гранули или 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 4-5 с.л. олио
  • 40 г масло
  • 4 скилидки чесън
  • 100 г мед (5 с.л.)
  • 30 мл вода
  • 2 с.л. оцет
  • пресен лук или листенца магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Свинските пържоли НЕ изтънявайте с начукване или рязане. Ако са си дебели, нека останат такива.

2. Обтрийте хубаво и от двете страни със сол, черен пипер и чесън на прах или на гранули.

3. Сгорещете олиото в тиган на мног силен огън. Сложете пържолите в силно загрятата мазнина за по 4 минути от страна. Така ще се запечатат и соковете им ще останат в тях. След това махнете тигана от огъня и извадете пържолите в чиния. Тиганът трябва да се охлади леко. Котлонът изключете също да се охлади малко и след това пуснете на умерен към слаб огън.

4. Върнете тигана от запечатването на пържолите върху котлона на средна степен без да почиствате мазнината от дъното на тигана. Сложете бучката масло и разтопете. Намачкайте отгоре чесъна и бъркайте 2 минути.

5. Залейте с меда и щом леко започне да кипва, добавете водата и оцета. Изчакайте да кипне и върнете пържолите в тигана.

6. Гответе между 8 и 12 минути от страна на умерен към слаб огън. Времето за готвене зависи от дебелината на месото и вида (дали е врат или плешка). Разрежете една от пържолите, за да проверите дали се е изпекла, ако не сте сигурни. Можете да използвате и готварски термометър - вътрешна температура от 62-68 градуса е идеална.

7. Поднесете пържолите като ги залеете със соса и поръсите с листенца пресен магданоз или нарязан косо зелен лук.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта