Печени пълнени маникоти
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 4020
Канелони с пилешко, спанак и моцарела.
Необходими продукти:
- 1 бр. обезкостени пилешки гърди
- 1 ч.ч. маникоти
- шепа спанак
- 1/2 ч.ч. сос маринара
- 1/2 ч.ч. сирене рикота
- натрошена моцарела
- сол и пипер
- други подправки по избор
Начин на приготвяне:
1. Овкусете и сотирайте пилешкото до пълна готовност. Нарежете го наедро, когато се поохлади.
2. Сварете пастата до степен ал денте и измийте със студена вода.
3. Напълнете маникотите със сирене рикота, с помощта на готварски пош или на найлонова торбичка с изрязано ъгълче.
4. Смесете пилешкото, маникотите, спанака и соса маринара в съд за печене и покрийте с натрошена моцарела.
5. Печете на 180°С около 10 мин. или до готовност на спанака и докато сиренето се разтопи.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ