Регистрация

Спагети с пиле и чесън на фурна

Спагети с пиле и чесън на фурна
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3045

Пилешки гърди, натъпкани и запечени с кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • пилешки гърди, обезкостени и без кожа
  • спагети
  • пармезан
  • чеснова сол
  • чесън на прах
  • сос за спагети
  • настърган кашкавал
  • лимонов пипер
  • 1-2 с. л. масло или маргарин

Начин на приготвяне:

1. Направете разрез в пилешкото месо и напълнеже получения „джоб” с кашкавал. Изрежете правоъгълник от алуминиево фолио и го наръесете с лимоновия пипер. Завийте с него пилешките гърди, след като сте поръсили и тях с пипера. Опаковайте добре с фолиото и ги пъхнете във фурната да се запекат.

2. Сварете вода в голяма тенджера и сварете спагетите. Отцедете ги и ги сложете в тавичка. Наръсете ги с пармезан, чеснова сол, чесън на прах и ги разбъркайте добре.

3. Разтопете маслото или маргарина в голям тиган, който може да побере всички спагети и ги запържете докато кашкавала се разтопи и всичко се смеси добре.

4. Прехвърлете спагетите в дълбок съд, разрежете изпечените пилешки филета напреки и ги наредете на равно разстояние върху спагетите. Загрейте соса в тигана, където сте пържили спагетите с кашкавала и залейте с него спагетите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта