Спагети с пиле и чесън на фурна
Пилешки гърди, натъпкани и запечени с кашкавал.
Необходими продукти:
- пилешки гърди, обезкостени и без кожа
- спагети
- пармезан
- чеснова сол
- чесън на прах
- сос за спагети
- настърган кашкавал
- лимонов пипер
- 1-2 с. л. масло или маргарин
Начин на приготвяне:
1. Направете разрез в пилешкото месо и напълнеже получения „джоб” с кашкавал. Изрежете правоъгълник от алуминиево фолио и го наръесете с лимоновия пипер. Завийте с него пилешките гърди, след като сте поръсили и тях с пипера. Опаковайте добре с фолиото и ги пъхнете във фурната да се запекат.
2. Сварете вода в голяма тенджера и сварете спагетите. Отцедете ги и ги сложете в тавичка. Наръсете ги с пармезан, чеснова сол, чесън на прах и ги разбъркайте добре.
3. Разтопете маслото или маргарина в голям тиган, който може да побере всички спагети и ги запържете докато кашкавала се разтопи и всичко се смеси добре.
4. Прехвърлете спагетите в дълбок съд, разрежете изпечените пилешки филета напреки и ги наредете на равно разстояние върху спагетите. Загрейте соса в тигана, където сте пържили спагетите с кашкавала и залейте с него спагетите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ