Регистрация

Печени пилешки гърди със зеленчуци и меден сос

Печени пилешки гърди със зеленчуци и меден сос
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1685

Пилешко филе с карфиол, брюкселско зеле, чушки, лук, моркови и медена заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-700 г пилешки гърди
  • 200 г червени сладки чушки
  • 200 г жълти сладки чушки
  • 120 г червен лук
  • 200 г моркови
  • 200 г брюкселско зеле
  • 250 г карфиол
  • сол и пипер
  • 1/2 ч.л. чили на люспи
  • 1 ч.л. черен ппипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 4 скилидки чесън
  • 60 мл лимонов сок
  • 100 мл зехтин за готвене
  • 100 мл мед

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди оставете на цели парчета. Ако са двойни, просто разделете на лява и дясна. Поставете в средата на ширината на голяма тава с незалепващо покритие и овкусете със сол и пипер. Трябва да ви остане пространство за разпределяне на зеленчуците вляво и вдясно от гърдите, така че си харесайте по-широка тава.

2. Чушките и червения лук нарежете на едри полумесеци. Карфиола разделете на съцветия, а главите брюкселско зеле измийте и разполовете. Морковите нарежете косо на парчета с дебелина около 1 см. Грамажите на зеленчуците са приблизително - ако искате повече - слагайте смело. Можете да пропуснете продукт или да замените с друг.

3. От едната страна на гърдите в тавата сложете червените чушки, ред под тях - жълтите, а ред под тях червения лук. От другата страна в тавата подредете съответно морковите, брюкселското зеле и карфиола.

4. Смесете в купа чилито, солта, пипера, намачкания чесън, лимоновия сок, зехтина и меда. Разбъркайте хубаво и с получения сос залейте нежно зеленчуците и месото.

5. Пъхнете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути. След това сервирайте, като покапете с остатъчен сос от тавата всяка порция.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 70
  2. с
  3. рецепта
  4. A
  5. крем
  6. елен
  7. 6
  8. s
  9. 50
  10. ЯЙЦА

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта