Печени картофени хапки с розмарин
Херцогски картофи или картофени шприци на фурна по рецепта на Ескофие.
Бон Апети
Излъчен на 11.04.2017
Лесни и бързи картофени хапки с елегантна визия се учим да правим от тази рецепта. Сварените картофи се обелват и минават през преса, за да се превърнат в нежно пюре, което смесваме с розмарин, сол, смлени сурови тиквени семки и зехтин. Това е рецепта без животински продукти, от която се получва постен картофен ордьовър или гарнитура към любимото месо. С ароматното пюре пълним пош и правим шприци в тава, застлана с хартия за печене. Вкарваме във фурната и след четвърт час имаме страхотни хапки, които също са добър приятел на бирата. Има много поводи да поднесете тази вкусна картофена идилия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ