Регистрация

Картофени мекички с гъби

Картофени мекички с гъби
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1209

Пърженки от варени картофи с гъбена плънка и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 4 яйца
  • сол на вкус
  • 70-100 г брашно

За плънката:

  • 3 яйца
  • 200 г гъби
  • 3 глави лук
  • сол и черен пипер на вкус
  • 50 мл растителна мазнина за лученото пюре
  • 70 мл растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите да се варят с все кората, като предварително просто ги измиете.

2. Гъбите и яйцата за плънката сварете. След това отцедете гъбите от водата и ги нарежете на ситно. Яйцата обелете и направете същото с тях, като ги добавите директно при гъбите.

3. Лука наситнете и запържете до прозрачност в 50 мл сгорещена растителна мазнина. Охладете леко и добавете към гъбите и яйцата. Подправете със сол и пипер плънката и разбъркайте.

4. Сварените картофи обелете и минете през месомелачка.

5. Смесете ги със суровите яйца и сол на вкус. Това е вашето тесто.

6. Сгорещете 70 мл растителна мазнина за пържене. С ръце оформяйте сплеснати питки, слагайте от гъбената смес в тях и затваряйте. Овалвайте в брашно и пържете до готовност от всички страни.

7. Изваждайте с решетъчна лъжица в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцедят. Сервирайте със сос за потапяне (млечен, чеснов, майонеза, кетчуп) и свежи зеленчуци. Ястието е много апетитно, но и тежичко.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта