Паникрани картофени хапки с риба
Топчета от картофено пюре с риба тон и царевица.
За любителите на бирата Милена предлага вкусно мезе от картофи и риба с хрупкава коричка и апетитна сърцевина с пресен лук и царевица. Ароматните хапки могат да се сготвят на фурна, ако не желаете да се отпускате с яденето на мазнини през лятото. Ето и как се правят тези изкусителни мезенца.
Първо се сваряват картофите, а за да не губим време докато кипят, си правим заготовките. Те не са много - трябва да изцедим царевицата от една консерва, да наситним пресния лук и да си извадим сол, пипер, галета и яйца. Полсе си настъргваме лимонова кора, отваряме си консервата с риба тон и чакаме картофите да се сготвят. Следва да ги обелим и намачкаме докато са още топли. После смесваме с лука, рибата и царевицата, чукваме яйцето и овкусяваме с подправки. Получава се солено картофено тесто, което лесно се моделира с ръце.
Тук вече трябва да сте решили как ще готвите ястието - по омирисващия дома, дрехите и косата вреден метод с пърженето, който прави мезенцето още по-хрупкаво, вкусно и апетитно или в по-постния вариант - като застелете тава с хартия за печене и подредите вътре топчетата. И двата типа готвене отнемат около 20 мнути.
А когато извадите от тигана или фурната тази рибена сладост в картофено пюре, не забравяйте да бръкнете в хладилника за една потна бира, която ще допълни кулинарното изживяване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ