Гриловани зеленчуци с риган
Печени зеленучци на скара с дресинг.
Необходими продукти:
За дресинга:
- 4 с.л. зехтин
- 2 с.л. балсамов оцет
- 2 с.л. сос уорчестър
- 1 ч.л. риган на прах
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. сух чесън
- 1/3 ч.л. черен пипер
- 1/3 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
За зеленчуците:
- 2 глави лук
- 1 патладжан
- 2 сладки чушки
- 1 тиквичка
- чери домати
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купичка продуктите за маринатата и разбъркайте хубаво.
2. Измийте добре чушките, патладжана, тиквичката и чери доматите. Лука обелете и нарежете на шайби.
3. Патладжана разрежете през средата по дължина, сложете върху дъска с разреза надолу и нарежете на полумесеци двете части. Тиквичката нарежете на шайби, а чушката на парчета, като почистите семики и дръжки.
4. Сложете в купа резените чушки, патладжаните, тиквичките и залейте с дресинга. Разбъркайте. Добавете шайбите лук, като ги подтикнете леко под зеленчуците. Оставете така да се мариноват за 10 минути.
5. Сгорещете грил тиган, грил или скара. Подредете резени зеленчуци, в празните места напускайте чери домати и печете по 3-4 минути от страна, преценявайки дебелината на зеленчука и силата на огъня.
6. Сервриайте като гарнитура или топла салата.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ