Задушена риба с кафяв сос
Пикантна бяла риба с лук.
Необходими продукти:
- 1 кг риба (снапер, акула, кралска скумрия или друг подобен вид, нарязана на филийки от по 2,5 см)
- 2 средни или големи глави лук, нарязани на филийки
- 1 зелена чушка, нарязана на кубчета
- 1 люта чушка, без семената, нарязана на кубчета
- сол на вкус
- ¼ ч.л. смлян черен пипер
- мазнина за пържене
- 2 с.л. масло
- вода, рибен бульон, зеленчуков бульон или друг бульон по избор
- 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
1. Запържете леко парчетата риба и заделете.
2. Пригответе кафяв сос, като запържите лука в масло и бавно добавите брашното до покафеняване, без да спирате да разбърквате.
3. Прибавете вода, бира или друга течност за сгъстяване, заедно с пипера, солта и зелената чушка.
4. Гответе до леко сгъстяване.
5. Намалете огъня и оставете още известно време на котлона.
6. Сложете парчетата риба в соса и разбъркайте, така че да се покрие с част от него.
7. Сложете капака на съда оставете да къкри за 15 мин.
8. Ако е необходимо, обръщайте рибата или добавяйте още вода или бульон, за да не стане сухо ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ