Регистрация

Задушена риба с кафяв сос

Задушена риба с кафяв сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2504

Пикантна бяла риба с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг риба (снапер, акула, кралска скумрия или друг подобен вид, нарязана на филийки от по 2,5 см)
  • 2 средни или големи глави лук, нарязани на филийки
  • 1 зелена чушка, нарязана на кубчета
  • 1 люта чушка, без семената, нарязана на кубчета
  • сол на вкус
  • ¼ ч.л. смлян черен пипер
  • мазнина за пържене
  • 2 с.л. масло
  • вода, рибен бульон, зеленчуков бульон или друг бульон по избор
  • 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Запържете леко парчетата риба и заделете.

2. Пригответе кафяв сос, като запържите лука в масло и бавно добавите брашното до покафеняване, без да спирате да разбърквате.

3. Прибавете вода, бира или друга течност за сгъстяване, заедно с пипера, солта и зелената чушка.

4. Гответе до леко сгъстяване.

5. Намалете огъня и оставете още известно време на котлона.

6. Сложете парчетата риба в соса и разбъркайте, така че да се покрие с част от него.

7. Сложете капака на съда оставете да къкри за 15 мин.

8. Ако е необходимо, обръщайте рибата или добавяйте още вода или бульон, за да не стане сухо ястието.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта