Такос с риба и салата от зеле и ананас
Тортиля с тилапия, салата и сос за сандвичи.
Необходими продукти:
За рибата:
- 8 бр. филе от тилапия с размери 5 см. на 10 см.
- 2 ч.ч. оризово брашно
- 2 ч.ч. газирана вода
- 1 яйце
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 с.л. чеснова паста
- олио за пържене
- 8 готови царевични тортили за сервиране
За салатата със зеле и ананас:
- 1 ч.ч. зеле, нарязано на ивици
- 1 ч.ч. червено зеле, нарязано на ивици
- ½ ч.ч. червен винен оцет
- ¼ ч.ч. ананас на кубчета от консерва заедно със сока
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. горчица
За соса:
- ½ ч. млечно-майонезен сос
- 3 с.л. подправка за тако (можете сами да смесите: чили на прах, чесън на прах, сол, риган, кимион и червен пипер)
- 2 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Извадете рибата тилапия от фризера и я оставете да се размрази.
2. В купа бъркайте брашното, газираната вода, яйцето, солта, бакпулвера и чесъна на прах, докато получите смес с консистенция като на смес за палачинки. Потопете всяко парче риба в сместа и след това го оставете, за да се затегне сместа.
3. Загрейте олиото до 180°С. Пържете всяко парче риба, докато придобие златистокафяв цвят (около 6 мин.). Извадете всяко парче, оставете го върху кухненска ролка и го посолете.
4. Смесете всички съставки за салата в голяма купа и ги оставете да постоят в хладилника няколко часа, за да се смесят вкусовете.
5. За да направите соса, смесете млечно-майонезения сос и подправката за тако, точно преди да сервирате рибеното тако.
6. Увийте царевичните тортили във влажна кърпа и ги сложете в микровълновата фурна за 30 сек., за да могат да се сгъват. Използвайте две тортили вместо една, за да оформите фунийката. Напълнете такото с две парчета риба, след това много салата и полейте със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ