Регистрация

Песто от целина

Песто от целина
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 4597

Сос за паста от целина, бадеми и кедрови ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 70 г пресни листа целина
  • 30 г фино смлени бадеми
  • 20 г кедрови ядки
  • сол (на вкус)
  • зехтин или царевично олио

Начин на приготвяне:

1. Поставете целината в гевгир и я измийте добре на течаща студена вода.

2. Поставете всички съставки без зехтина в блендера и пуснете на висока скорост, за да се получи гладко пюре.

3. Докато блендера още работи, добавете зехтина и продължете да бъркате докато се получи сос с гъстотата на песто от босилек.

4. Прехвърлете в стерилизиран буркан от 330 мл.

5. Съхранявайте в хладилника.

Бележка: това песто е изключително подходящо за макаронени изделия, печени домати и като пълнеж за пилешки ролца.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Л
  2. домат
  3. a
  4. m
  5. Свинск
  6. във
  7. a>
  8. food
  9. 456

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта