Песто от целина
Сос за паста от целина, бадеми и кедрови ядки.
Необходими продукти:
- 70 г пресни листа целина
- 30 г фино смлени бадеми
- 20 г кедрови ядки
- сол (на вкус)
- зехтин или царевично олио
Начин на приготвяне:
1. Поставете целината в гевгир и я измийте добре на течаща студена вода.
2. Поставете всички съставки без зехтина в блендера и пуснете на висока скорост, за да се получи гладко пюре.
3. Докато блендера още работи, добавете зехтина и продължете да бъркате докато се получи сос с гъстотата на песто от босилек.
4. Прехвърлете в стерилизиран буркан от 330 мл.
5. Съхранявайте в хладилника.
Бележка: това песто е изключително подходящо за макаронени изделия, печени домати и като пълнеж за пилешки ролца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ