Салата от прясна целина с дресинг
Салата с целина, ядки и винегрет.
Бон Апети
Излъчен на 02.01.2018
Лесна и бърза салата с малко продукти, която е и идеална гарнитура за печено мазно месо правят Лора и Стоян, като залагат на нетрадиционна рецепта с прясна целина, смесена с магданоз и орехи и овкусена от апетитен горчичен дресинг с бял оцет и зехтин. А всичко това се сервира в компанията на ленти пармезан за повече разкош.
Корен целина се обелва и се реже на тънки ленти с мандолина. Стеблата целина се режат косо, магданозът - на едро. Остават само ядките, които се накълцват с нож на не много ситни парчета. След това продуктите се обединяват в купа и се разбъркват. Отделно в буркан се прави дресинга като се смесват бял винен оцет със зехтин, горчица и сол. Раздрусва се хубаво, залива се салатата и се размесва.
Остава да прехвърлим в индивидуални порции и отгоре да рендосаме ленти пармезан със същата онази мандолина, с която оформихме целината или с обикновена белачка за картофи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ