Патладжани с кайма и пармезан
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2929
Печени патладжани с плънка от мляно месо.
Лодките от патладжани са класика в Балканската кухня, където сините домати се пълнят с множество варианти на сърцевина. Днес ги готвим със запръжка от кайма, лук, домати и сос Бешамел, а за да не "избяга" страхотната месна плънка, запечатваме с микс от настърган пармезан (може да използвате и обикновен рендосан кашкавал) и галета.
rajcice - домати
krusnih mrvica - хлебни трохи; галета
mljevenog cimeta - мляна канела
Най-важните съставки
вино, галета, домат, кайма, канела, лук, настърган пармезан, олио, пармезан, патладжан, сол, сол и пипер, сос Бешамел, телешка кайма, червено вино, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ