Регистрация

Патладжани с домати, пилешко и кашкавал

Патладжани с домати, пилешко и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1495

Печени патладжани на фурна с домати, месо и коричка от майонеза и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • 4 патладжана
  • 4 домата
  • 200 г кашкавал
  • кутийка майонеза
  • сол и черен пипер на вкус
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните почистете, нарежете по дължина на лопатки и леко запържете, като сложите сол и пипер.

2. Доматите нарежете на кръгчета.

3. Пилешкото филе нарежете на хапки и запържете до полуготовност, като пак овкусите с подправки. Кашкавалът рендосайте.

4. В намазнена тавичка наредете пласт патладжани, пласт доматени кръгчета, после поръсете рендосан кашкавал, парчета пилешко. Извъртете редуването поне още веднъж, като завършите с патладжани.

5. Тях намажете с майонезата и поръсете с рендосан кашкавал.

6. Печете във фурна на 200 градуса за 20 минути.

7. Преди поднасяне можете да поръсите с наситнени пресни подправки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта