Патладжани с домати, пилешко и кашкавал
Печени патладжани на фурна с домати, месо и коричка от майонеза и кашкавал.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе
- 4 патладжана
- 4 домата
- 200 г кашкавал
- кутийка майонеза
- сол и черен пипер на вкус
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните почистете, нарежете по дължина на лопатки и леко запържете, като сложите сол и пипер.
2. Доматите нарежете на кръгчета.
3. Пилешкото филе нарежете на хапки и запържете до полуготовност, като пак овкусите с подправки. Кашкавалът рендосайте.
4. В намазнена тавичка наредете пласт патладжани, пласт доматени кръгчета, после поръсете рендосан кашкавал, парчета пилешко. Извъртете редуването поне още веднъж, като завършите с патладжани.
5. Тях намажете с майонезата и поръсете с рендосан кашкавал.
6. Печете във фурна на 200 градуса за 20 минути.
7. Преди поднасяне можете да поръсите с наситнени пресни подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ