Пататник с плънка от наденица и кашкавал
Печена наденица между пластове рендосани картофи.
Необходими продукти:
- 200 г наденица
- 5 картофа
- листата на връзка магданоз
- 3 яйца
- сол и пипер
- 2 с.л. олио
- 15 г масло
- 3 с.л. царевично нишесте
- 150 г кашкавал
- малко лют сос и/или кетчуп
Начин на приготвяне:
1. Наденицата приберете във фризера. Ако в сурово състояние не се разпада след обелване, обелете още преди да я пъхнете на студено. Ако ли не - после ще се оправяте с обелката.
2. Картофите обелете, измийте и рендосайте на едро ренде. Получените стърготини прехвърлете в купа и залейте със студена вода. Оставете настрана 10 минути.
3. В купа чукнете яйцата и разбийте със сол и пипер. Сложете щедро подправки. Добавете и наситнените листа на магданоза и разбъркайте.
4. Отцедете картофите от водата много добре. Прехвърлете ги в суха купа и ръснете малко сол и пипер. Залейте с яйчената смес и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте.
5. Сипете олиото в тиган с диаметър 26-28 см и незалепващо покритие. Разтопете в него маслото. Сипете половината от картофената смес и я разпределете на дъното. Оставете на умерен към слаб огън за 3-4 минути.
6. През това време извадете наденицата от фризера и я рендосайте пак на едрата част на рендето. Кашкавала нарежете на слайсове.
7. Поръсете наденицата върху картофите в тигана, подредете отгоре слайсовете кашкавал и покапете с кетчуп и лют сос по желание. Върху всичко това разпределете останалите картофи. Сложете капак и оставете да се готви 7 минути.
8. С помощта на чиния обърнете ястието и положете да се изпече и от втората страна за 10 минути под капак.
9. Извадете в чиния, нарежете на триъгълни парчета и сервирайте.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ