Паста с пушена сьомга
Тортилени с риба, гъби и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 350 г (може и разноцветни) тортелини
- 150 г пушена сьомга, накъсана на хапки
- 1 малка тиквичка на кубчета
- 1/2 червена чушка на кубчета
- 1/2 жълта чушка на кубчета
- 5 големи бели гъби, нарязани
- 2 скилидки чесън, смлени
- 1/3 малко бурканче сушени домати на слънце в мазнина, около 2-3 супени лъжици
- 3 супени лъжици от мазнината на доматите
- 1/4 чаша брашно
- 1 супена лъжица масло
- 2 чаши обезмаслено мляко
- 1 чаша извара
- 1/2 чаша настърган пармезан
- 1/2 чаша настърган чедар и моцарела
Начин на приготвяне:
1. В тиган на среден огън разтопете маслото и 1 супена лъжица от мазнината в опаковката на сушените домати. Когато се разтопят напълно и забълбукат, добавете брашното и бъркайте докато се сгъсти. Оставете сместа да ври, като от време на време разбърквате за около 1 минута. Постепенно добавяйте млякото, като бъркате непрекъснато, за да няма бучки.
2. Сложете вода да ври в голяма тенджера. Добавете тортелините и варете според инструкциите на производителя – обикновено за 8-10 минути.
3. Междувременно загрейте другите 2 лъжици мазнина от доматите в незалепващ тиган на среден огън. Добавете чесъна, тиквичките и чушките. Сотирайте за 2 минути. Сложете и гъбите и сушените домати. Сотирайте още 5 минути.
4. Добавете пармезан, моцарела, чедар и извара към белия сос и бъркайте докато се разтопят и се получи еднородна смес.
5. Сложете пушената сьомга при зеленчуците. Гответе само докато се стопли напълно.
6. Разсипете тортелините в чинии, сложете сос със сирена, сьомга и зеленчуци върху всяка порция.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ