Регистрация

Бързи лингуини с гъби

Бързи лингуини с гъби
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 6229

Паста за вегетариансци с гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г гъби
  • лингуини паста (или всякаква паста)
  • 150 мл бяло вино
  • 1 с.л. соев сос
  • масло
  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1-2 с.л. лимонов сок
  • сол и пипер на вкус
  • прясно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Това паста-ястие става много бързо и лесно. Приготвянето му е простичко и доста чисто в сравнение с други паста рецепти. Всякакъв вид гъби биха подхождали в тази рецепта (еноки, печурки, манатарки, шийтаке, еринги, гъби-стриди). Също така може да използвате чили лингуини или зелени лингуини с водорасли, които се намиран и на българския пазар. Рецептата е подходяща и за вегетарианци, просто пропуснете маслото, ако сте много стриктно такива.

1. Почистете гъбите и ги нарежете на горе долу еднакви парченца.

2. Нарежете на ситно чесъна и лука.

3. Сварете пастата според инструкциите, отцедете и оставете настрани.

4. В тиган или тиган уок, разтопете маслото и зехтина (зехтина ще попречи на маслото да загори, както всички знаем)

5. Добавете нарязания чесън и лук и ги задушете, докато започнат да омекват.

6. Добавете и гъбите, отново задушете докато започнат да омекват.

7. Сипете бялото вино и соевия сос и оставете да ври, докато повечето течност се изпари (не отнема много време, така че дръжте под око).

8. Сложете вътре сварената и отцедена паста и разбъркайте добре, за да попие соковете.

9. Овкусете със сол и пипер, ако е нужно.

10. Точно преди да свалите от огъня, сложете лимоновия сок. Мисля, че това прави ястието по-леко и свежо, но можете да пропуснете тази стъпка ако желаете.

11. Поръсете със прясно нарязан магданоз – и бон апети!

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта