Гнезда от спагети с шунка и пармезан
Красиво оформена паста с месо и лучена запръжка.
Необходими продукти:
- 4 топки кадаиф или спагети
- 200 грама шунка
- 1 глава лук
- 50 грама пармезан
- 20 грама масло
- 1 ч.л. растителна мазнина
- сол на вкус
- черен пипер
- млечен или доматен сос по желание
Начин на приготвяне:
1. В плитък съд сложете гнездата кадаиф или леко разварени спагети, които сте оформили с вилица и въртеливи движения като гнезда.
2. Залейте с вода колкото да ги покрие и добвете сол и растителна мазнина. Оставете да се варят на слаб огън, защото силното кипене може да развали формата им.
3. Когато са напълно готови, извадете от водата с решетъчна лъжица, отцедете хубаво и преместете в блюда.
4. Наситнете лука и го запържете в маслото. След като придобие приятен загар, добавете при него и нарязаната на кубчета шунка. Гответе още няколко минути.
5. Разпределете настъргания пармезан върху гнездата, а отгоре залейте с топлата запръжка.
6. Овкусете с млечен или доматен сос по желание, поръсете с черен пипер и сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ