Макарони с кайма, домати, царевица и грах
Инстантни макарони без варене, сготвени в мляко с кайма, грах и царевица в доматен сос.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 450 г кайма
- сол и пипер
- 1 ч.л. червен сладък пипер
- 1 консерва смлени домати в доматен сос (или обикновен доматен сос) около 250 мл
- щипка захар
- 250 г дребни макарони от вид по избор
- 250 мл мляко
- 40 г настърган пармезан или стърган микс от твърди сирена
- 1 малка консерва грах
- 1 малка консерва царевица
- листа пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сипете олиото в голям тиган и сгорещете на умерен към силен огън. Добавете каймата и рохкайте няколко минути докато се разпадне на трохи.
2. Овкусете със сол, червен и черен пипер и залйте с доматенния сос. Можете да си смелите с пасатор консерва домати в доматен сос. Добавете щипка захар и разбъркайте.
3. Прибавете макароните и залейте с млякото. Изчакайте да кипне, намалете огъня на умерен, сложете капак и оставете да се готви 10 минути.
4. През това време наситнете магданозените листа и отцедете грахта и царевицата от сока на консервите.
5. Добавете грахта и царевицата, разбъркайте и поръсете настърганото сирене. Размешвайте няколко минути и махнете от котлона.
6. Поръсете с магданозените листа и поднесете.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ