Регистрация

Папардели в маслен сос

Папардели в маслен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4621

Паста с пилешки бульон и риба тон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300-350 г паста папардели (или друга паста по ваш избор)
  • 1 с.л. зехтин
  • 1/2 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 8 с.л. (1 пакетче) масло
  • ¼ ч.ч. пилешки бульон или бяло вино
  • ¼ ч.ч. смесени босилек, нарязан розмарин, магданоз (или копър)
  • 150 г риба тон (по желание)
  • 150 г грах (може и замразени задушени аспержи)
  • няколко нарязани сушени домата (по желание)
  • сол и черен пипер
  • настърган пармезан или друг кашкавал за отгоре


Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата според указанията на пакета.

2. В голяма тенджера на средно силен огън загрейте малко олио, добавете чесъна и лука. Запържете докато лука стане прозрачен, след което добавете поовината от маслото (внимавайте да не го прегорите) и бульона или виното.

3. Оставете да ври на слаб огън за няколко минути и след това добавете подправките, рибата тон и граха. Покрийте с капак и оставете да ври докато грахът стане ярко зелен и омекне. (Можете да сварите граха предварително и да го прибавите накрая)

4. Добавете останалата половина от маслото и солта и пипера.

5. Прибавете пастата и сушените домати (ако използвате) и преди сервиране наръсете с настъргания кашкавал.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта