Папарделе с телешко
Месо с паста, а не паста с месо.
Необходими продукти:
- 1 голям стек телешко филе или горен бут, нарязан на кубчета
- 1 глава лук, нарязана на кубчета
- 1 скилидка чесън, фино счукана
- 1 патладжан , нарязан на кубчета
- 8 чери доматчета, нарязани на четвъртинки
- голяма лъжица сос за паста по избор
- червено вино на вкус
- 1 ч.л. семена див копър, счукани
- зехтин
- шепа пресен босилек, нарязан
- 5 или 6 листа лазаня, натрошена на големи парчета
Начин на приготвяне:
1. Сипете щедро количество зехтин в тиган с капак. Когато се сгорещи, добавете лука и чесъна и покрийте със зехтин, като разбърквате за няколко минути.
2. Добавете нарязания стек, патладжана и дивия копър. Овкусете. Сипете червено вино, достатъчно да покрие всичко. Разбъркайте, намалете огъня до слаб и поставете капака. Оставете да къкри поне 30 мин., като разбърквате от време на време.
3. Лукът трябва да омекне и да се карамелизира, а течността да е почти напълно изкипяла. Сложете колкото желаете от любимия си сос за паста, чери доматчетата, натрошената лазаня и налейте гореща вода, колкото да покрие пастата. Сложете капака и оставете да заври.
4. След 5 мин. свалете капака и изчакайте сосът да се сгъсти за около 5 мин., като разбърквате от време на време. Когато пастата е готова и ястието е готово.
5. Прибавете нарязания босилек. Сипете в купички и поднесете с препечен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ