Лесна паста с бекон, чедар и аспержи
Паста с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 3 резена бекон
- 3 пълни шепи паста
- 12 парчета аспержи
- 300 г зряло сирене чедар
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата според указанието на опаковката.
2. В незалепващ тиган запържете леко бекона на слаб до умерен огън за 2-3 мин. и прибавете измитите аспержи.
3. Отцедете пастата и я измийте със студена течаща вода, след като се е сварила. Когато краищата на бекона започнат леко да покафеняват, а аспержите са омекнали, ги извадете от тигана и ги сложете в купа. Нарежете ги бързо.
4. Докато режете основните продукти, сложете сиренето, нарязано на хапки, в тигана от бекона. Сложете и пастата и разбъркайте.
5. Върнете основните продукти при пастата и разбъркайте за кратко.
6. Свалете от огъня и след като вкусовете се смесят хубаво, поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ