Панирано тофу със сос за потапяне
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 5112
Тофу на хапки с пикантен сос.
Необходими продукти:
- 450 г твърдо тофу, нарязано на квадрати от по 2,5 см
- 1/3 ч.ч. сусамови семена
- 2 с.л. царевично нишесте
- 3 с.л. брашно
- 1/4 ч.л. захар
- 1/4 ч.ч. зеленчуково олио
- сол и пипер, за овкусяване
За соса:
- азиатски сос от сливи
- тайландски фъстъчен сос
- пикантен фъстъчен сос
- или друг сос по избор
Начин на приготвяне:
1. Смесете сусамовите семена, захарта, царевичното нишесте и брашното.
2. Оваляйте тофуто в тази смес.
3. Сгорещете олио тигана.
4. Изпържете тофуто до покафеняване.
5. Отцедете върху хартия и заделете.
6. Подредете в чиния и поднесете със соса.
Най-важните съставки
брашно, захар, зеленчуково олио, семена черен сусам, сол и пипер, тофу, фъстъчен сос, царевично нишесте
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ