Панирано козе сирене с листни зеленчуци
Печено козе сирене със сушени череши, рукола и спанак.
Бон Апети
Излъчен на 18.04.2018
Пипкава луксозна салата за ценители правят Лора и Стоян, като създават вкусно предястие, комбинирало в себе си мариновано и панирано печено меко козе сирене, три вида листни зеленчуци, сушени плодове за сладост, филирани бадеми за елеганс и апетитен дресинг с оцет, горчица и студено пресован зехтин с билки. Ако искате да изпиете чаша качествено вино в компанията на вкусна и лека храна, това е вашата рецепта.
Сиренето тук изисква особено обгрижване. Нарязва се на шайби с дебелина около 2 см. и се залива със студено пресован зехтин в който са разбъркани наситнени мащерка и розмарин. След това отива в хладилника за една нощ. Така попива идеални аромати и става сочно. След това се смила хляб в блендер, сиренето се овалва в трохите и се прибира във фризера за 1 час. После се реди в тавичка и се запича на фурна.
Останалата част от салатата е по-лесна - листните зеленчуци - рукола, бейби спанак и зелена салата се измиват и подсушават. Дресингът се приготвя като се смесват бял вивнен оцет с горчица и част от ароматния зехтин от мариноването на сиренето. Посолява се. Зелените листенца се разпределят в индивидуални порции и се заливат с дресинга. Встраи се реди печеното сирене, а на финала се поръсва с филирани бадеми и сушени череши. Уникално предястие!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ