Изискана салата с френско козе сирене
Свежа салата с пържено сирене, хрупкав хляб и бадеми.
Бон Апети
Излъчен на 17.04.2017
Правим си изискана салата с френско сирене риблер, което представлява козе сирене с коричка от благородна плесен. За него приготвяме и ароматен зехтин, като в студено пресованата мазнина се добавят намачкан чесън, лимонова кора, розмарин и мащерка. С този сос заливаме сиренцата и ги оставяме да се мариноват за 24 часа. Следва да ги овъргаляме в галета и да ги запържим. Това е страхотен френски ордьовър и перфектно мезе за вино. Но Лора и Стоян не спират до тук.
Останалото е лесно. След като имаме хрупкавите шайби елегантно сирене, си запичме на фурна филийки франзела или багета, за да се получи хрупкав ароматен хляб. На сух тиган запичаме кратичко и филирани бадеми. Остава да накъсаме в купа пресни листа, да ги смесим с листенца бейби спанак и да осолим. Зеленините се поднасят в едно плато със сиренето и препечения хляб. Това е страхотна глезория за една качествена диета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ