Регистрация

Панирани ябълки с пудра захар и канела

Панирани ябълки с пудра захар и канела
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2862

Пържени ябълкови понички с хрупкава яйчена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 ябълки
  • 1 яйце
  • 6 с.л. газирана вода
  • 4 с.л. захар
  • сол - около 1 щипка
  • 1/2 ч.л. канела
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Отстранете твърдата сърцевина със семките от средата на ябълките, като използвате предназначените за почистване на ябълкова вътрешност кръгли ножове.

2. Обелете плодовете и ги нарежете на кръгчета с дебелина между 0,5 и 1 см.

3. Разбийте хубаво яйцето с щипка сол, добавете брашното и газираната вода и смесете хубаво до гладкост.

4. Сгорещете олиото (нека количеството му бъде за пържене на маслена баня).

5. Овалвайте всяко резенче ябълка в панировката хубаво от всички страни и след това пържете до получаването на златиста коричка. Не слагайте по много резени в олиото, защото е добре да не се допират по време на термичната обработка.

6. Вадете върху съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

7. Смесете пудра захарта и канелата и поръсете с прахообразната смес изпържените ябълкови кръгчета. Някои предпочитат този десерт покапан с мед - можете да опитате.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта