Панирани ябълки с пудра захар и канела
Пържени ябълкови понички с хрупкава яйчена коричка.
Необходими продукти:
- 2-3 ябълки
- 1 яйце
- 6 с.л. газирана вода
- 4 с.л. захар
- сол - около 1 щипка
- 1/2 ч.л. канела
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Отстранете твърдата сърцевина със семките от средата на ябълките, като използвате предназначените за почистване на ябълкова вътрешност кръгли ножове.
2. Обелете плодовете и ги нарежете на кръгчета с дебелина между 0,5 и 1 см.
3. Разбийте хубаво яйцето с щипка сол, добавете брашното и газираната вода и смесете хубаво до гладкост.
4. Сгорещете олиото (нека количеството му бъде за пържене на маслена баня).
5. Овалвайте всяко резенче ябълка в панировката хубаво от всички страни и след това пържете до получаването на златиста коричка. Не слагайте по много резени в олиото, защото е добре да не се допират по време на термичната обработка.
6. Вадете върху съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
7. Смесете пудра захарта и канелата и поръсете с прахообразната смес изпържените ябълкови кръгчета. Някои предпочитат този десерт покапан с мед - можете да опитате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ