Панирани ябълки с канела
Пържени ябълки с карамелена коричка и пудра захар.
Необходими продукти:
- 2 големи ябълки
- 150 мл вода
- 5 с.л. брашно
- 2 с.л. пудра захар + още малко за декорация
- канела
- мазнина за запържване на маслена баня (олио, маргарин и др.)
Начин на приготвяне:
1. Обелете ябълките и извадете сърцевината им. Ако разполагате с уред за "кормене" на ябълки, ще имате шанса да получите идеални кръгчета с дупка след нарязване.
2. Ако сте изкормили ябълката, нарежете я на кръгчета като понички с дебелина от около сантиметър. Ако ви се е наложило да режете плода по дължина, за да извадите сърцевината, след това го разделете на полумесеци.
3. Смесете брашното с водата, захарта и канелата и сгорещете силно мазнината.
4. Потапяйте всяко парче в брашнената смес и пържете до златисто. Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди.
5. Подредете в чиния и поръсете с пудра захр.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ