Регистрация

Панирани ябълки с канела

Панирани ябълки с канела
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 6573

Пържени ябълки с карамелена коричка и пудра захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи ябълки
  • 150 мл вода
  • 5 с.л. брашно
  • 2 с.л. пудра захар + още малко за декорация
  • канела
  • мазнина за запържване на маслена баня (олио, маргарин и др.)

Начин на приготвяне:

1. Обелете ябълките и извадете сърцевината им. Ако разполагате с уред за "кормене" на ябълки, ще имате шанса да получите идеални кръгчета с дупка след нарязване.

2. Ако сте изкормили ябълката, нарежете я на кръгчета като понички с дебелина от около сантиметър. Ако ви се е наложило да режете плода по дължина, за да извадите сърцевината, след това го разделете на полумесеци.

3. Смесете брашното с водата, захарта и канелата и сгорещете силно мазнината.

4. Потапяйте всяко парче в брашнената смес и пържете до златисто. Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди.

5. Подредете в чиния и поръсете с пудра захр.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта