Регистрация

Панирани хрупкави свински пържоли

Панирани хрупкави свински пържоли
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1303

Пържено свинско с коричка от брашно и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г свински пържоли
  • 200 г брашно
  • 100 г царевично брашно
  • 6 яйца
  • сол и пипер на вкус
  • зелени подправки за поднасяне
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Прибирайте пържолките една по една в найлонов плик и ги счукайте да се изтънят.

2. Обтрийте изтъненото месо със сол и пипер на вкус.

3. Разбийте яйцата на две отделни места - на едното 4, на другото - 2.

4. Сгорещете мазнината и си пригответе съд за вадене, застлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

5. Първо топвайте пържолите в разбитите две яйца, после ги овалвайте в сместа от бяло и царевично брашно и накрая потопете и в 4-те яйца.

6. Пържете до готовност - стават доста бързо, внимавайте да не ги прегорите.

7. Сервирайте с наситнена зеленина, любимата гарнитура и лютеничка или друг сос по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта