Печени свински пържоли с горчица
Свинско с горчица - за ценителите на силните вкусове.
Необходими продукти:
- 4 пържоли, с кокал
- 4 с.л. дижонска горчица
- пресен тим, нарязан
- пресен риган, нарязан
- зехтин
- сол
- лимонов пипер
Начин на приготвяне:
1. В плик сложете пържолите, горчицата, подправките, зехтина, солта и лимоновия пипер. Разтръскайте добре и оставете да се мариноват за през нощта.
2. Подгответе грил или скара за печене. Оставете пържолите да престоят на стайна темепратура за един час преди да ги печете. Запечете за по 5 минути от всяка страна.
3. Ако печете пържолите в тиган, сипете зехтин и го загрейте на средна температура, докато зехтина стане горещ, после сложете пържолите и печете от всяка страна за 6 минути.
4. Сервирайте с любима гарнитура от зеленчуци по избор, картофи и/или ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ