Супа от коприва с брускети
Копривена супа със сирене и печени хлебчета.
Бон Апети
Излъчен на 23.04.2018
Пролетна супа от зеленища готвят Лора и Стоян, като залагат на уникална комбинация от коприва с джоджен и магданоз, за да създадат лесно и полезно предястие в купичка, събрало цялата свежест на прераждащата се за нов живот природа. По желание супата се поднася с рендосано жълто сирене и домашно направени брускети, за да сме по-сигурни, че ще успее да засити.
Първо голямо количество коприва се кипва за няколко минути и след това се шокира със студена вода. Копривата се отцежда добре от течността и се нарязва. В тенджера се сгорещява масло и в него се пържат нарязани пресен лук и пресен чесън. Подправят се с пушен пипер, налива се вода и се добавят копривата и нарязаните джоджен и магданоз. Подправя се със сол и пипер и къкри за 20 минути.
По желание можете да поднесете супата с домашно направени брускети, като водещите приготвят с гъби и домати. Освен това в топлата още супа можете да рендосате жълто сирене. Лора и Стоян се спират на грана падано, но дори и обикновен кашкавал или пармезан ще свърши работа. Можете вместо него да натрошите и бяло саламурено сирене или да нарежете моцарела на парченца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ