Паниран шаран с гарнитура
Хрупкав пържен шаран с ориз и царевица.
Панирано шаранче с хрупкава коричка от царевичен грис, поднесено с гарнитура от бял ориз и сладка царевица, ухаещи на индийски подправки и опикантени с люто чушле - това е никулденското предложение на Ути Бъчваров за празника. Ястието е непретенциозно и повече семейно, отколкото идея за посрещане на голяма компания. Главата на рибата, перките и опашката можете да си запазите за супа.
Оризът се подправя с канела, джинджифил и карамфил и се сварява. Отделно се прави деликатна запръжка от люто чушле, джинджифил, чесън и червен лук, които се смесват с царевицата, а след това и с готовия ориз. Така гарнитурата е лека и шарена и се връзва идеално с пържената риба.
Шаранът се филетира и реже на парчета. Овалва се в подсолена смес от царевичен грис и бяло брашно и се пържи в щедро количество олио. После се вади върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината. Така приготвеното ястие се сервира с лимонови резени и добре охладено бяло вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ