Регистрация

Странна рецепта за пълнен шаран

Странна рецепта за пълнен шаран
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1279

Пълнена кожа от шаран с кайма от шаран.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 шаран около 1500 грама
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 1 дафинов лист
  • бахар и черен пипер на зърна
  • сол и черен пипер на прах
  • 1 глава цвекло
  • 150 мл сметана
  • 70 г хляб
  • 1 яйце
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1/2 китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата от люспите. Отстранете главата, перките и след това много внимателно одерете кожата така, че да остане цяла или поне да бъде на 2-3 големи парчета.

2. Главата, кожата и перките прехвърлете в тенджера. Добавете по-малкия морков, нарязан на едро, едната глава лук на едро, черен пипер и бахар на зърна и дафиновия лист. Залейте с 1,3 литра вода и варете, за да се получи апетитен рибен бульон. Отпенете 2 пъти в началото на варенето.

3. Останалото месо от шарана почистете от костите и смелете в месомелачка. Минете през същия уред лука, магданоза, моркова и цвеклото.

4. Накиснете хляба в сметаната и минете и него за финал през месомелачката. Така ще измие оцветяването на уреда от цвеклото.

5. В получената кайма добавете яйцето, сол и пипер на вкус, лимоновия сок и подправки за риба по желание. Премесете хубаво каймата.

6. Заделете си 100 мл прецеден бульон от варенето. На дъното на тава постелете едната част от кожата, върху нея разпределете каймата и увийте с другата част от кожата. Сипете 100 мл бульон на дъното на тавата, увийте с фолио и гответе в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час. След това махнете фолиото и допечете за още 15 минути.

7. Сервирайте с резени лимон и пресни зеленчуци.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта