Паниран карфиол с нахут
Хапки пикантен карфол с индийски подправки.
Необходими продукти:
- 300 г брашно от нахут
- 2 ч.л. олио
- 1 ч.л. едро смлян червен пипер
- 1 ч.л. смлян черен пипер
- 1/2 ч.л. кимион на прах
- 1/2 ч.л. къри на прах
- 2 с.л. бяла захар
- 2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. лют червен пипер, смлян
- 300 мл вода
- 1 кг карфиол
Начин на приготвяне:
1. Сложете всички необходими продукти за течното тесто в купа и разбийте енергично, за да няма бучки. Тестото трябва да е гладко и с консистенцията на тесто за палачинки.
2. Покрийте купата и оставете да престои 30 мин. на топло.
3. Потопете карфиола, накъсан на цветчета от по 100 г, в панировката и отцедете излишната.
4. Сложете в предварително загрят на 190°С фритюрник.
5. Пържете 7 - 10 мин. или до златисто-кафяво.
6. Поднесете с чътни от манго или сос с кисело мляко краставица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ