Панирани хапки от варени яйца с кашкавал
Безмесни кюфтета от рендосани варени яйца с настърган кашкавал.
Вкусно бирено мезенце или оригинален ордьовър с хрупкава панировка и изненадваща сърцевина показва кулинарната влогърка Милена в една вдъхновяваща рецепта - кюфтета от яйца или яйчени кюфтета. Това са идеалните хапки без месо, които си подхождат с всеки купон, кино вечеря или засядане на по чашка. Ето и как се приготвят:
Яйцата се сваряват, охлаждат, обелват и рендосват. След това към тях се добавят назитнен копър и магданоз, едно сурово яйце, рендосан кашкавал и подправки на вкус. Сипва се и малко галета, за да сгъсти сместа. После си разбиваме един белтък на пяна и си подготвяме паничка с галета. Остава да сгорещим мазнината и да се нацапаме, оформяйки с ръце топчета от сместа. Те се овалват първо в разбития белтък, а след това и в галетата. Пържат се до позлатяване от всички страни и се вадят в съд, застлан с домакинска хартия, който да попие излишната мазнина.
А на фимала можете да ги поднесете с любимия сос - чеснов, горчичен, доматен или лют и да си хапнете в компанията на близки и приятели. Ако ще си ги готвите, съветваме да си направите по-голяма доза, защото рискът да се осладят и да не стигна е голям. А сега е време да си отворите и по една потна биричка. Вижет как точно се правят тези кюфтета от варени яйца във видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ