Палачинкова торта с кашкавал и риба
Солена палачинкова торта с пушена риба.
Необходими продукти:
За палачинките:
- 500 мл мляко
- 3 яйца
- 200 г брашно
- щипка сол
- щипка захар
- олио за готвене
За плънката:
- 100 мл майонеза
- 200 г филе от пушена или друга сурова риба за директна консумация (без кости)
- 1 авокадо (по желание)
- 350 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Направете тестото за палачинки като разбиете яйцата, вкарате в тях млякото и след това на части добавите и брашното. После обогатете със солта и захарта и разбъркайте хубаво докато се получи гладка смес. В намазнен тиган изпечете двустранно палачинки със средна дебелина.
2. Рибата накъсайте на хапчици и изсипете в купа. Залейте с майонезата и добавете авокадото на малки кубчета.
3. Рендосайте кашкавала.
4. Във форма за торти с регулиращи се стени сложете една палачинка, намажете с рибната смес, поръсете с кашкавал и захлупете с втора палачинка. Редувайте така докато се изчерпа количеството. Последната палачинка поръсете с кашкавал.
5. Запечете на 180 градуса за 10-тина минути колкото да се разтече кашкавалът.
6. Поднесете топла, по желание с украса от зеленчуци или пресни подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ