Регистрация

Палачинкова торта с кашкавал и риба

Палачинкова торта с кашкавал и риба
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1461

Солена палачинкова торта с пушена риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За палачинките:

  • 500 мл мляко
  • 3 яйца
  • 200 г брашно
  • щипка сол
  • щипка захар
  • олио за готвене

За плънката:

  • 100 мл майонеза
  • 200 г филе от пушена или друга сурова риба за директна консумация (без кости)
  • 1 авокадо (по желание)
  • 350 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Направете тестото за палачинки като разбиете яйцата, вкарате в тях млякото и след това на части добавите и брашното. После обогатете със солта и захарта и разбъркайте хубаво докато се получи гладка смес. В намазнен тиган изпечете двустранно палачинки със средна дебелина.

2. Рибата накъсайте на хапчици и изсипете в купа. Залейте с майонезата и добавете авокадото на малки кубчета.

3. Рендосайте кашкавала.

4. Във форма за торти с регулиращи се стени сложете една палачинка, намажете с рибната смес, поръсете с кашкавал и захлупете с втора палачинка. Редувайте така докато се изчерпа количеството. Последната палачинка поръсете с кашкавал.

5. Запечете на 180 градуса за 10-тина минути колкото да се разтече кашкавалът.

6. Поднесете топла, по желание с украса от зеленчуци или пресни подправки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта