Палачинкова торта с шунка и майонеза
Солена торта от палачинки с колбас и пушено сирене.
Необходими продукти:
- смес за 8 палачинки или 8 готови палачинки
- 300 г колбас от вид по желание (шунка, бекон, роле)
- 250 г гъби
- 1 глава лук
- 200 г пушено сирене
- 150 мл майонеза
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- 2 с.л. олио
- краставица за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука, колбаса нарежете на кубчета, а гъбите - на ситно.
2. Сгорещете олиото в тиган, добавете лука и щом започне да става прозрачен, вкарайте и гъбите. Гответе докато водата им изври.
3. Добавете колбаса и пушеното сирене, нарязано на парчета. Гответе на умерен огън още 2-3 минути докато сиренето се разтопи и махнете от огъня.
4. Изчакайте да се охлади леко и прехвърлете в купа. Залейте с майонезата (запазете си малко за украсата) и добавете нарязания на ситно копър и намачкания със сол чесън. Разбъркайте хубаво.
5. Подредете тортата като редите палачинка, после мажете със сместа, захлупвате с палачинка и така докато завършите с палачинка.
6. Върху последната палачинка намажете заделената за украса майонеза и подредете резени краставици, стръкчета копър или каквото друго ви харесва.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ