Регистрация

Палачинкова торта с шунка и майонеза

Палачинкова торта с шунка и майонеза
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1209

Солена торта от палачинки с колбас и пушено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • смес за 8 палачинки или 8 готови палачинки
  • 300 г колбас от вид по желание (шунка, бекон, роле)
  • 250 г гъби
  • 1 глава лук
  • 200 г пушено сирене
  • 150 мл майонеза
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. олио
  • краставица за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука, колбаса нарежете на кубчета, а гъбите - на ситно.

2. Сгорещете олиото в тиган, добавете лука и щом започне да става прозрачен, вкарайте и гъбите. Гответе докато водата им изври.

3. Добавете колбаса и пушеното сирене, нарязано на парчета. Гответе на умерен огън още 2-3 минути докато сиренето се разтопи и махнете от огъня.

4. Изчакайте да се охлади леко и прехвърлете в купа. Залейте с майонезата (запазете си малко за украсата) и добавете нарязания на ситно копър и намачкания със сол чесън. Разбъркайте хубаво.

5. Подредете тортата като редите палачинка, после мажете със сместа, захлупвате с палачинка и така докато завършите с палачинка.

6. Върху последната палачинка намажете заделената за украса майонеза и подредете резени краставици, стръкчета копър или каквото друго ви харесва.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта