Палачинки с царевични зърна и чушки
Безмесни кюфтета от царевица с палачинково тесто.
Бон Апети
Излъчен на 17.07.2017
Малки царевични хапки приготвят Лора и Стоян като наричат тестените пърженки със зеленчуци палачинки, но те също могат да бъдат обявени за солени бухти или зеленчукови кюфтета. Това са плоски и дебели малки питчици с основа от обикновено тесто за палчинки, добавка от бакпулвер, царевични зърна и наситнена печена червена чушка, които имат мексикански акцент. А него можете да подсилите като се осмелите да добавите и наситнена люта чушка в тестото. Ето как се прави:
Разбиват се заедно бяло брашно, сол, червен и черен пипер, бакпулвер и мляко. Щом сместа се хомогенизира, към нея се добавят чушките и царевичните зърна. След това се сгорещява олио в тиган и се пържи двустранно по лъжичка от сместа. Накрая по желание се сервира с доматена салца, която е едно от многото предложения за поднасяне. Ако ще ги хапвате просто с майонеза или чеснов сос, можете смело да ги подлютите и да добавите кимион, за да замиришат на месни кюфтаци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ