Регистрация

Пай с цариградско грозде

Пай с цариградско грозде
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 5049

Тестен сладкиш с бодливо грозде и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 чаши прясно цариградско грозде, без стъблото и опашката (през лятото и есента е лесно да си го намерите във всеки по-голям плод и зеленчук)
  • 1½ чаша захар
  • 4 лъжици тапиока за бързо готвене
  • 1/2 лъжица сол
  • 1/4 лъжица канела
  • щипка смлян джинджифил
  • 1 лъжица масло
  • 1 двойна кора пай

Начин на приготвяне:

За мен това беше първото ястие, при приготвянето, на което използвах цариградско грозде и мисля, че се оказа доста добро. Получи се доста интересен и вкусен пай.

1. Намачкайте половината плодове в средно дълбока тенджера.

2. Смесете захарта, тапиоката, солта и подправките. Добавете ги към намачканите плодове и разбъркайте.

3. Сложете плодове да заврят. Оставете да врят, докато набъбнат и започнат да се получават мехурчета. Варете още 2 минути.

4. Добавете останалите цели плодове в тенджерата. Разбъркайте за кратко.

5. Изсипете сварените плодове върху готова кора за пай. Намажете отгоре с масло и покрийте пълнежа с кора за пай.

6. Печете 35 минути на 200 °C. Оставете да изстине преди да сервирате.



Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта