Пай с тиквички и резене
Солен пай без месо.
Необходими продукти:
За тестото:
- 180 г пшенично брашно
- 60 г студено масло, нарязано на филии
- 5-6 с.л. кисело мляко
За топинга:
- ½ грудка резене, нарязана на филии
- 1 тиквичка, нарязана на филии
- 2 разбити яйца
- 100 мл прясно мляко
- 100 г извара
- 1 с.л. сос песто
- щипка индийско орехче
- ½ ч.л. бял пипер
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Омесете брашното с маслото, докато се смесят и не останат големи буци.
2. Добавете киселото мляко към тестото и месете, докато то стане хомогенно. Не месете прекалено много, защото топлината от ръцете ви може да развали тестото.
3. Сложете тестото в хладилника за най-малко 30 мин.
4. Междувременно запържете резенето и тиквичката за 2-3 мин. След това отстранете тигана от котлона и оставете зеленчуците да изстинат.
5. Смесете яйцата, прясното мляко, изварата, индийското орехче и белия пипер и разбъркайте хубаво.
6. Извадете тестото от хладилника, разточете го и го сложете в тава.
7. Печете 15 мин. в предварително загрята до 180°С фурна.
8. Извадете тавата от фурната, намажете със сос „Песто“, покрийте с резенето и тиквичките, полейте с яйчно-млечната смес.
9. Печете още 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ