Калцоне от плоски питки с яйца и сирена
Топлъл сандвич от арабски питки с плънка от яйца и топинг от домати и сирена или пица калцоне от лаваш с яйца, домат, моцарела и кашкавал. Хитър начин за сандвичи или пица на тиган.
Необходими продукти:
- 2 арабски питки, питки лаваш или други плоски питки с диаметър около 24-26 см.
- 4 яйца
- сол и пипер
- листа копър и магданоз
- 100 г кашкавал
- 1 домат
- 1 топка моцарела
- малко вода
- 20 г масло
Начин на приготвяне:
1. Чукнете яйцата в купа без да ги разбивате, за да останат цели. Домата и моцарелата нарежете на кръгчета, кашкавала - рендосайте, а листата копър и магданоз наситнете.
2. Намажете дъното на тиган с незалепващо покритие и същия диаметър като на хлебчетата с масло и сипете 1-2 с.л. вода. Поставете 1 питка и включете котлона на умерен към слаб.
3. Изсипете върху питката яйцата, поръсете със сол и пипер и оставете да се готви под капак за 5-6 минути докато яйцата леко се запекат.
4. Поръсете половината от кашкавала и наситнените пресни подправки и захлупете с втората питка. Нея намажете с масло и след това внимателно обърнете така сглобеното калцоне.
5. Върху запечената питка подредете резените домати, върху тях - кръгчетата моцарела, а отгоре поръсете с останалия кашкавал и зелени листенца. Оставете да се готви под капак за 6-8 минути докато кашкавалът се разтопи.
6. Прехвърлете в чиния и поднесете, като можете да нарежете на триъгълни парчета като пица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ