Ордьовър с бутер тесто, месо и царевица
Бутер кошнички с бекон, топено сирене, кисели краставички и кашкавал.
Необходими продукти:
- 3 листа бутер тесто
- 200 грама месо по избор – шунка, бекон, пилешко роле
- 200 грама топено сирене
- 150 грама кашкавал
- 150 грама кисели краставички
- царевица от консерва
- яйчен жълтък
Начин на приготвяне:
1. Размразете бутер тестото и си направете заготовки, които да улеснят работата ви. Постелете голяма тава с фолио за печене, за да си спестите досадното търкане на загорели продукти от дъното. Отцедете царевичните зърна от консервата (може и само половината, защото едва ли ще изразходвате цялата опаковка). Нарежете киселите краставички на ситни кубченца, топеното сирене – на парченца, съобразени с мекотата му (стремете се да не се разкашка), кашкавала – рендосайте, а нека избраното от вас месо стане на кубчета.
2. Когато тестото е размразено вземете ринг за изрязване. Можете да използвате отвора на чаша. Нека кръгът не бъде много малък. Нарежете на кръгчета тестото и 1/3 от получените формички пренесете върху хартията за печене.
3. Вземете по-малък ринг или чаша с по-малът отвор и от останалите кръгове махнете средата. Наредете по две продупчени формички върху всяка цяла в тавата. Така ще образувате кладенче.
4. Във всяко кладенче сложете от месото, царевицата, киселите краставички и топеното сирене. Поръсете с настърган кашкавал и намажете тестото с яйчения жълтък. Така ще изглежда още по-лъскаво и апетитно.
5. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ