Ордьовър с авокадо и скариди
Скариди с авокадо и майонеза, сервирани в чашка от авокадо.
Необходими продукти:
- 3 плода авокадо
- 2 с.л. лимонов сок
- 150-180 г скариди или сурими (за директна консумация)
- 1 връзка копър
- 1 стебло целина
- 3 скилидки чесън
- 2 с.л. майонеза
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Разрежете всяко авокадо на две половини по дължина така, че да се получат лодки. Забийте ножа с острието в семката и с въртеливо движение я извадете от половинката, в която е заседнала. Трябва да имате 6 еднакви парчета авокао.
2. С чаена лъжичка изгребете сърцевината, като се стремите да остане на ненамачкани парчета и същевременно пазите кората от накъсване. Тя ще служи за съд за сервиране - много е ефектно.
3. В купа прибавете сърцевината от авокадото и скаридите. Ако са големи, нарежете ги на по-малки хапки. Следва да наситните целината и да я вкарате в купата. После оберете само листенцата от магданоза, нарежете ги много на ситно и изсипете при останалите продукти.
4. Намачкайте чесъна с малко сол и го разбъркайте с майонезата. Изсипете майонезената смес и лимоновия сок в купата, подправете с черен или бял пипер, още малко сол, ако е нужно, и разбъркайте.
5. Разпределете получения ордьовър в запазените кори от авокадото. Украсете със зелени листенца и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ