Салата със скариди и авокадо
Салата с морски дарове и лучен дресинг.
Необходими продукти:
- 7 големи скариди, обелени, почистени от жилите и нарязани на две по дължина (може да използвате и замразени)
- 1/2 малък домат, нарязан на кубчета
- 1/2 малко авокадо, нарязано на кубчета
- 4 листа маруля
- морска сол
- пипер
За дресинга от подправки по 3 ч.л.:
- кориандър
- див лук
- зелен лук
- копър
- зехтин
- сокът на 1 лайм
- едро смлян червен пипер
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
На дресинга от подправки:
1. В кухненски робот (или на ръка, но много фино), смелете кориандъра, дивия лук, зеления лук, копъра и червения пипер със зехтин, сок от лайм, сол и пипер на вкус.
2. Оставете в хладилника 30 мин. или за цяла нощ, до обединяване на вкусовете.
3. Може да използвате готовия дресинг също за мариноване на пилешко, риба или друг вид месо.
На салатата:
1. Сложете обелените и почистени скариди в кипяща вода и когато променят цвета си, ги извадете и оставете в хладилника.
2. Измийте и подсушете 4 листа маруля и заделете.
3. Смесете дресинга от подправки, разполовените скариди и домата. Овкусете с морска сол и пипер.
4. Прибавете авокадото при скаридите и разбъркайте преди сервиране.
5. Поднесете върху измитите листа маруля.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ