Паста хапки с кайма
Панирана паста с плънка миланезе.
Рецепта, която обикновено се готви с тръбички канелони, се разгръща с блатове за лазаня в канала Tasty. В своеобразната паста се завива плънка от месо и сос, след това се панира в галета и се пържи, за да се получи тестена хапка с апетитна хрупкава коричка и мека питателна сърцевина. Топната в сос, тази вкусотийка става идеалното мезе.
Първо се прави запръжката, като на тиган се готвят наситнени лук и чесън до прозрачност. След това се добавя кайма, а когато стане на трохи, се налива и доматен концентрат. Сол, пипер и рендосана моцарела или жълто сирене по избор и запръжката е готова. Листовете лазаня се накисват във вряла вода, за да се отпуснат. Разполовяват се по дължина и се намазват с плънката. Завиват се рулца и се пъхват във фризера, за да замръзнат.
Стегнатите рулца се овалват в яйце и галета и се пържат на маслена баня. Вадят се върху домакинска хартия, а после се поднасят с доматен или майонезен сос за топкане. Какви са точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК, а как се готви - гледайте в прикаченото видео.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ