Ордьовър Гъбена торта с пилешко
Мезе с гъби, месо, кашкавал, картофи и майонеза.
Необходими продукти:
- 120 грама цели гъби от буркан или консерва
- 200 грама варено пилешко месо
- 3 варени картофа
- 200 грама майонеза
- 100 грама зелен лук
- 200 грама кашкавал
- стръкчета пресен копър на вкус
- магданоз и гъбки за украса
Начин на приготвяне:
1. На дъното на купа наредете гъбите цели с пънчетата нагоре.
2. Поръсете ги със ситно нарязан лук и копър.
3. Загладете пънчетата и зеленината със слой майонеза.
4. Накъсайте или нарежете на хапки пилешкото месо. Овкусете го с подправки по желание и сложете върху ордьовъра.
5. Рендосайте кашкавала върху пилешкото.
6. Намажете с още един плътен пласт майонеза.
7. Най-отгоре рендосайте варените картофи.
8. Приберете ордьовъра в хладилник да се стегне.
9. Преди сервиране обърнете върху чиния и премахнете купата като се стараете да се запази формичката. Отстрани украсете с клончета магданоз и гъбки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ