Омлет с тиква и кашкавал
Безмесен омлет с кашкавал, тиква и ароматни подправки.
Необходими продукти:
- 500 г тиква
- 200 г кашкавал
- 6 яйца
- 2 с.л. растителна мазнина
- 2 люти чушлета
- 2 скилидки чесън
- сол, черен и червен пипер на вкус
- малко кимион и къри на прах по желание
- пресни зеленчуци за поднасяне:
Начин на приготвяне:
1. Тиквата почистете и рендосайте. Запържете в мазнината докато хване коричка. Разбърквайте и гответе на умерен огън, за да не прегори. След това прехвърлете в друг съд.
2. Чили чушките нарежете на ситно, намачкайте чесъна, а кашкавала - рендосайте.
3. В купа разбийте яйцата съвсем леко. Добавете в тях тиквата, кашкавала, чесъна, чилито и подправки на вкус. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
4. През това време изиспете сместа в тиган или тава с огнеупорни дръжки и гответе докато се запече добре отдолу, а отгоре остане течна.
5. Прехвърлете в загрятата фурна и печете до готовност. Сервирайте на триъгълници все едно е пица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ