Печени ньоки в сос от сирена
Как се правят домашни ньоки в сос със сметана и сирене.
Бон Апети
Излъчен на 30.01.2017
Запретваме ръкави, за да си приготвим едни страхотни ньоки в домашни условия. Първо варим стари картофи, а след това ги белим докато са още топли - във видеото Лора и Стоян обясняват защо е нужно да правим така. След това пресираме картофите и ги замесваме с брашно и подправки. Без много месене оформяме ньоки, които варим в подсолена вода.
Следва да направим сос от сметана и разтопено в нея сирене горгонзола. После изсипваме сварените ньоки в тавичка, заливаме ги с млечния сос и поръсваме с настърган пармезан. За да има ястието апетитна коричка, минаваме през чопър филия хляб с разтопено масло и поръсваме с маслени трохи. Отгоре запечатваме с още пармезан и запичаме за 20 минути на 190 градуса. Как точно се прави всичко това и какви са пропорциите - вижте в приложеното видео:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ