Регистрация

Ньоки с бакла

Ньоки с бакла
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2210

Ньоки с бакла, босилек и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 кг картофи
  • 1 яйце
  • 160 грама брашно
  • Щипка сол

За соса:

  • 300 грама бакла
  • Зелено песто
  • Босилекови листа
  • настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Измийте картофите, без да ги белите, варете половин час докато омекнат.

2. Обелете картофите докато са още топли, намачкайте ги, добавете едно разбито яйце, сол и 100 грама брашно. Разбъркайте и замесете тестото за ньоките. Ако е прекалено лепкаво, сложете и другото брашно.

3. Наръсете работната повърхност с брашно, оформете от тестото дълги ивици и нарежете на парченца от около 1.5 см. Оформете ги с помощта на вилица.

4. Варете във вряща вода с щипка сол. Трябва им около 1 минута или просто докато не изплуват на повърхността.

5. Междувременно запарете баклата за около 20 минути и я обелете.

6. Смесете ньоките с пестото и баклата, поръсете с босилека и пармезана

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта