Нудли с гъби и свински врат
Китайски спагети със свинско и гъби.
Бон Апети
Излъчен на 15.02.2018
Обръщаме се към азиатската кухня, за да си направим домашни нудли с месо и гъби. Лора и Стоян показват лесна и достъпна за българина рецепта за нудълс с мръвки, който е огнено опикантен и ухае на джинджифил и чесън. Ястието е идеално разнообразие от традиционните семейни рецепти за паста.
Нудлите се сваряват според упътването на опаковката и се измиват под течаща студена вода. След това се захващаме с рязането - джинджифил, чесън, червени люти чушлета на вкус и гъби шийтаке. После нарязваме на хапки и свинското месо и го запържваме в малко олио от всички страни. В друг тиган запържваме чесъна, джинджифила и лютото чушле, добавяме гъбите и пилешки бульон. Оставяме да се поготви, после вкарваме и месото, а най-отгоре - и спагетите.
Овкусяваме с тъмен соев сос, оризов оцет и сусамово олио. Разбъркваме и прехвърляме в индивидуални порции. След това поръсваме с наситнен пресен лук и по желание със запечени на сух тиган сусамови семена. Става идеално основно с азиатски вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ